Troja värvar: ”Har fått en nytändning”

42928319035_a0e8b67692_k.jpg

Foto: Mats Bekkevold

Troja/Ljungby som slutade på en fjärdeplats i DamEttan södra har påbörjat lagbygget inför nästa säsong. Damhockey.se kan avslöja att Zelma Back som tidigare spelat i Karlskrona, Linköping 2 och Malmö är klar för klubben till nästa säsong.

-Jag har varit i en del lag redan och ville testa någonting nytt. Och det fanns inte riktigt någonting som tilltalade mig med dom andra lagen och så har jag fått en nytändning nu, säger hon när damhockey.se når henne under onsdagen och fortsätter:

-Det känns dessutom roligt att få komma redan denna säsongen och känna på det inför nästa, när föreningen verkligen ska satsa på damhockeyn. Med Hockeygymnasium och fler träningstillfällen bland annat. Det gör ju att vi blir ännu fler, vilket känns jätteroligt!

Vad vet du om Troja?

– Troja är en bra förening som värnar om sina spelare och vill utveckla dem! Vilket gör att de lockar nya tjejer till att börja. Dem har även ett samarbete med HV71, en klubb i SDHL vilket inget annat lag i södra serien har, vad jag vet!

Har du saknat hockeyn?

-Jag har saknat hockeyn jättemycket, även om jag har tränat en del med Kristianstad IK:s J18/J20! Har verkligen saknat att vara en i laget, för det är verkligen en speciell gemenskap. Därför blev jag väldigt glad när sportchefen i Troja hörde av sig!

Du har tidigare spelat i Karlskrona, Linköping 2 och Malmö vad tror du att du kan tillföra laget på isen?

-Jag hoppas att jag ska kunna tillföra med positiv energi, både på och utanför isen! Det är många yngre tjejer i laget och det hade betytt mycket om man hade kunnat hjälpa dem att komma vidare med sin hockey!

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är en skridskostark och fysiskt stark spelare! Jag älskar att vinna och hatar att förlora!

Back spelar redan nu på söndag mot Hvidovre i fortsättningsserien.