Stjärnan missar inledningen av kvartsfinalspelet

sidney morin.jpg

Igår meddelade Linköping att Anna Kjellbin tar en paus från ishockeyn. Idag kan vi berätta att östgötarna får klara sig utan sin poängbästa back i inledningen av kvartsfinalspelet, som drar igång den 2 februari. Sidney Morin är nämligen uttagen i USA:s trupp till Rivalry Series och landslagets tre möten med Kanada. Turneringen pågår mellan den 12-17 februari, det innebär att amerikanskan missar de tre inledande matcherna mot Djurgården.

Vad innebär det för laget att tappa sin poängbästa och även spelmässigt bästa back i de tre inledande matcherna?

– Det innebär att andra får kliva fram. Vi har många ledande spelare i laget som vet exakt vad det innebär att kliva in i ett slutspel. Vi har massor av kunskap, erfarenhet och rutin i truppen, säger Madeleine Östling till damhockey.se.

Stålbucklan krockar med kvalet i SDHL, landslagsuppehåll innan slutspelet startar och nu detta. Det känns som att man straffas i klubbarna för att man har duktiga spelare? Borde inte planeringen vara bättre?

– Att det skulle vara landslagsläger innan slutspelet har vi vetat om hela säsongen, alla klubbar har varit en del av serieplaneringen men givetvis är detta något jag anser bör lyftas till nästa år. Något vi som liga lärt oss den här säsongen.

Dina tankar om Djurgården och kvartsfinalen?

– Kul med slutspel och kvartsfinal. Djurgården är ett bra motstånd så jag ser framför mig tighta matcher med mycket känslor. Noggrannheten och detaljer i spelet kommer att göra oss till vinnare i den här kvartsfinalen.

 

Du gillar kanske också...