Linn Lindblom: ”Det kommer bli jämt”

Linn Lindblom.jpg

Foto: Mats Bekkevold

Hon inledde sin hockeykarriär i IK Pantern och har via spel i Lund och Leksand nu hamnat i Malmö Redhawks. Vi pratar naturligtvis om backen Linn Lindblom som finns på isen när skåningarna tänkt snuva Karlskrona på seriesegern i helgen. Damhockey.se tog ett snack med henne om säsongen och matchen på söndag.

– Det kommer förmodligen bli jämt, som de tidigare. Men de jämna matcherna är också de roligaste att spela. Så även om jag är lite extra nervös så ser jag fram emot matchen.

Hur förbereder du dig själv inför en sån här viktig match?

– Jag kommer förbereda mig som jag brukar. Utöver sömn, mat och träning så försöker jag att ta tankarna av annat, som till exempel skolarbete och fokusera på matchen.

Du har gjort två säsonger i Leksand och kom till Malmö under förra säsongen. Varför blev det Malmö? Och hur trivs du i laget? 

– Jag ville bo närmare min familj och hade redan under förra säsongen spelat ett par matcher med Redhawks, så jag kände redan några av spelarna väl. Jag trivs bra i laget.

Hur känner du kring lagets säsong såhär långt?

– Vi var många nya spelare inför den här säsongen och man har märkt hur laget blivit mer och mer sammansvetsat för varje vecka som gått. Det har inte varit en spikrak väg för oss men vi har presterat bra på matcher och nu känner jag verkligen att vi är ett starkt lag.

Och din egen?

– Under säsongen har jag känt att jag utvecklats mentalt som spelare, något som jag så tydligt inte känt tidigare. Allt har inte gått som jag velat men överlag är jag nöjd med säsongen hittills.

Du har bildat backpar med Nicolina Engberg-Carlsson och ni kompletterar varandra bra hur är det att spela med henne?

– Jag och ”Nico” förstår varandra på planen. Hon peppar mycket och är duktig på att kommunicera, vilket är viktigt för ett bra samarbete.

Deanna Morin i Karlskrona har gjort 13 mål på 14 matcher. Som back är det något man tänker lite extra på eller försöker man bara spela sitt spel?

– Man har koll på vilka av deras forwards som är vassa men det är inget som jag personligen brukar tänka mycket på.

Hur är din egen form nu inför söndag?

– Den är bra, jag känner mig fräsch i kroppen.

På matchdagen vad gör du fram till nedsläpp?

– På förmiddagen så är det samling på Kirsebergs ishall för lagmöte och mat tillsammans med laget. När vi kommer till Karlskrona så gäller det för mig att värma upp ordentligt för att få bussresan ur kroppen. Sen är det bara de sista förberedelserna innan matchen startar.

Hur slutar derbyt?

– Med en vinst för Malmö Redhawks efter ordinarie matchtid.

Och till sist, det är snart dags för Stålbucklan. Du tog ju silver säsongen 2015/16, har du några tips till alla tjejer som ska spela turneringen?

– Lägg inte för mycket press på dig själv utan försök att ta chansen att lära känna andra  damhockeyspelare och ha roligt.