Haley Northcote om pressen inför avgörandet: ”Vi kan använda det som motivation”

Northcote (1).jpg

Foto: Mats Bekkevold

Efter ett års uppehåll återvände Haley Northcote till Karlskrona där hon 2016/17 ledde laget till en andraplats i DamEttan södra. Samma säsong var hon också den poängbästa backen i ligan med sina 17 poäng på 16 matcher. Damhockey.se tog ett snack med kanadensiskan om återkomsten, pressen och matchen mot Malmö som laget och hon tänkt på länge.
– Innan juluppehållet räknade vi poängen och vi kom då fram till att det var den här matchen som skulle bli viktig. Så vi har tänkt mycket på den. Men naturligtvis har vi tagit en match i taget annars hade vi inte varit där vi är nu.
Pressen ligger på er hur känns det?
– Vi ligger för närvarande på förstaplats, det är den sista matchen för säsongen och vi  behöver vinna för att gå vidare. Vi spelar dessutom hemma så pressen är på oss, absolut men jag tror vi kan använda det som motivation.
Ni har överraskat oss på redaktionen i år hur tycker du er säsong varit hittills?
– Den har varit jättebra så här långt, jag tycker vi startade väldigt bra. Sen i mitten tycker jag inte vi spelade lika bra vi kanske blev lite för bekväma. Men nu de senaste matcherna har vi verkligen visat vår riktiga kapacitet. Vi har hittat formen i rätt tid.
Och din egen?
– Min säsong har varit bra! Självklart finns det alltid saker att förbättra, men överlag är jag nöjd med min prestation.
Du återvände till Karlskrona efter ett uppehåll på ett år, varför kom du tillbaka?
– Jag återvände för jag saknade verkligen att spela hockey. Jag gillade verkligen att spela för denna klubben så jag behöll kontakten med Conny medan jag var iväg. Och han nämnde att det fanns en plats i truppen om jag ville komma tillbaka. Men det var många andra olika saker som gjorde att det passade bra med spel den här säsongen. Bland annat så kan jag slutföra mina studier hemifrån online medan jag är här.
Och precis som senast är du lagkapten. Hur förbereder du laget och dig själv inför en sån här match?
– Jag har bara försökt hålla laget så motiverat som möjligt. Vi har verkligen fokuserat på att göra bra träningar och att lägga märke till små detaljer. Vi har gjort vårt bästa på varje träning och jobbat hårt, det har hjälpt oss att få upp tempot och gjort att vi jobbat hårdare.
Vad är er styrka i år då?
– Vi spelar TILLSAMMANS. Spelar ingen roll vilken roll en spelare har, i vårt lag alla är lika viktiga för vår framgång. Vi behöver alla och använder alla. Och sen lär vi oss hela tiden och går vidare efter våra misstag.
Senaste matchen var den 3:e februari borta mot Linköping. Hur är matchformen?
– Vi ser mycket bra ut inför söndag. Vi avslutade förra matchen väldigt bra så hoppas vi kan ta med oss det och få momentum på söndag. Ett par tjejer är på väg tillbaka efter lite mindre småskavanker och jag tror vi alla kommer vara på topp på söndag.
Har du några speciella ritualer på matchdagen?
– Jag fokuserar mycket på att hitta balansen. Jag vet om att det är en stor match men vill inte tänka för mycket på det. Jag försöker absolut sova så mycket jag kan natten innan och jag äter oftast pasta natten innan. Sen dricker jag mycket vatten för att hålla igång vätskebalansen. På matchdagen äter jag gärna en ägg smörgås och en kopp kaffe.
Tack för du tog dig tid Haley och hur slutar matchen?
– Om allt går som vi vill så slutar matchen till Karlskronas fördel. Men vi kommer hålla ihop oavsett vilket!

Du gillar kanske också...