Hedberg om avgörandet: ”Sådana här matcher man älskar att spela”

Hedberg Loven

Foto: Mats Bekkevold

På lördag klockan 12:00 släpps pucken mellan Skellefteå och Björklöven i Skellefteå Kraft Arena och på isen står det en kvalplats till Play off* på spel. SDHL är dock inget nytt för Björklövens Sandra Hedberg som spelat 65 matcher i Sveriges högsta serie med Linköping och HV71. Vi tog ett snack med 27-åringen om lördagens viktigaste match och säsongen som gått. 

– Det har varit lite upp och ner som det nästan alltid är under en säsong men i det stora hela får vi godkänt betyg, men vi är inte nöjda ännu.

Nu ska allt avgöras – och det är på Er pressen ligger säger många. Hur känner ni i Björklöven? 

– Pressen ligger väl egentligen på Skellefteå som måste vinna alla sina tre* kvarvarande matcher och förlorar dem någon av sina andra två matcher så räcker ju oavgjort för oss på lördag för att gå vidare. Så den enda press vi känner är den vi lägger på oss själva i sådana fall.

Är det den viktigaste matchen du spelat?

– För denna säsongen, ja.

Tror du att det blir svårt att njuta eller du ser det som vilken match som helst?

– Jag ser det som vilken match som helst, givetvis är det andra förutsättningar i och med att det är vinna eller försvinna men man måste kunna njuta av stunden också för det är sådana här matcher man älskar att spela.

Som lagkapten hur förbereder du dig själv och sen laget inför en så viktig match?

– Det blir lite extra fokus på att få i sig bra med mat och dryck samt rätt återhämtning mellan träningarna annars inga större förberedelser jämfört med andra matcher. För laget så blir det lite mera fokus på att få ihop special teams och lite andra detaljer i spelet samt bara ha bra energi veckan igenom fram tills matchen.

Ett Björklöven utan Betty Jouanny och Lore Baudrit hur kommer det påverka er?

– Det ska inte påverka oss alls, såklart är det tråkigt att dem inte är med men vi är ett bra lag med bra bredd och det finns spelare som kommer få ta mera ansvar nu när vi saknar dem två men det ska inte påverka vårat spel. Vi har också 7 av spelarna i topp 10 i poängligan så vi har många som kan producera framåt.

Hedberg som kom till klubben inför denna säsongen efter att förra året representerat tre klubbar, HV71, Troja/Ljungby och Färjestad. Och forwarden har producerat på sina 16 matcher har hon gjort 15 mål och  9 assist och dessutom bär hon C:et på bröstet.

-Det har varit en okej säsong såhär långt. Jag har haft lite små svackor och inte riktigt kommit upp i den kapacitet som jag själv har velat men det är alltid svårt när man kommer till en ny stad, nytt lag och en ny vardag så jag ger mig själv godkänt i alla fall.

Vi tycker du har utvecklats sen du fick C:et på bröstet. Är det något du märkt av själv?

– Tack. Nej, det är inget jag tänkt på förutom att jag försöker ta mera ansvar både på planen och utanför men annars är det inget jag märkt av.

Hur är din egen form nu inför söndag?

– Den är bra skulle jag säga, jag är förberedd och väldigt taggad på att spela.

På matchdagen vad gör du fram till nedsläpp?

– Vi kommer väl börja med en bussresa så då blir det bara att ladda med bra musik, lite vila och käk. När vi kommer fram till arenan blir det en promenad, fixa utrustningen och sen är det dags för uppvärmning och sen är det nedsläpp.

Till sist hur slutar derbyt?

-Det finns inget annat än vinst för oss så vinst.

*reds.anm.  vid intervjun hade Skellefteå ännu inte mött Luleå 2, men gjorde så i onsdags och vann med 6-2.

Du gillar kanske också...