Allt du behöver veta om kvartsfinalerna

foto lulea lhc.jpg

Foto: Görans Hockeyfoto

Då är grundseriens 36 matcher spelade och kvartsfinalerna klara. Här hittar ni allt ni behöver veta om matcherna! Serierna drar igång den 13:e och sedan följer följande datum i februari 16:e, 17:e, 23:e och 24:e.

Luleå HF/MSSK (1)-AIK (8)

Möten under säsongen:

 • AIK-LHF/MSSK 0-3
 • LHF/MSSK-AIK 4-1
 • LHF/MSSK-AIK 4-1
 • AIK-LHF/MSSK 2-3 OT

Kommentar: Den på pappret lättaste serien att tippa säger alla och visst kan det kännas så. Det borde inte vara några större problem för Emma Nordin & Co att ta sig vidare till semifinal. Tips: 3-0 i matcher till Luleå/MSSK.

Modo Hockey (2)-Brynäs IF (7)
Möten under säsongen:

 • BIF-Modo 3-4
 • BIF-Modo 4-2
 • Modo-BIf 2-1 straffar
 • Modo-BIF 6-3

Kommentar: Erika Grahm ställs alltså mot Modo och även om det är fördel Ö-viksgänget i matcher så trivs Grahm mot sin gamla klubb. Åtta poäng har hon noterats för på dem fyra mötena, fördelat på 4 mål och 4 assist. Modo känns dock lite tyngre och i vårt tips slutar det med Modo till semifinal, 3-1 i matcher.

Kommentar:

Linköping HC (3)-Djurgårdens IF (6)
Möten under säsongen:

 • LHC-DIF 5-1
 • DIF-LHC 4-9
 • LHC-DIF 4-3
 • DIF-LHC 3-1

Kommentar: Ettan och tvåan i fairplay-ligan och den mest svårtippade serien. Linköping känns starkare på pappret men Djurgården är ett helt annat lag i ett slutspel. Lovisa Berndtsson får se upp i 21 av 23 matcher då LHC tagit ledningen har man vunnit. Vårt tips: 3-2 i matcher till Linköping.

Leksands IF (4)-HV71 (5)
Möten under säsongen:

 • HV-LIF 2-1
 • LIF-HV 3-2
 • HV-LIF 1-2
 • LIF-HV71 0-3

Kommentar: Jämnaste matchserien i grundserien och räkna med att det kommer bli likadant i slutspelet. Målvaktsmatchen mellan Alba Gonzalo i HV71 och Julia Åberg i Leksand blir spännande att följa. Jag tror dock att Jönköpingslaget är det bättre laget i en kvartsfinalserie. Tips 3-1 i matcher till HV71