Kate Lumley: ”Det var riktigt häftigt!”

 

lumley shoot.png

Foto: KHK Youtube

En 23-årig forward med fem säsonger på University of Calgary. Det var i stort sett allt vi visste på redaktionen när en kanadensiska värvades till Karlskrona inför den här säsongen.  Sen kom straffmålet som spreds som en löpeld på sociala medier över hela världen. Damhockey.se tog ett snack med Kate Lumley om säsongen, ”The Kate Lumley Show” och Karlskrona.
-Karlskrona är så vackert! Min lägenhet ligger precis vid Östersjön, så jag har promenadavstånd ner dit. Alla jag har träffat i stan är så trevliga och stöttar verkligen vårt lag, jag är väldigt tacksam över att jag känt mig så välkommen.
Hur hamnade du i Karlskrona?
-Några av mina lagkamrater på Universitetet hade tagit examen och åkt över för att spela i Sverige så jag hade bestämt mig för att göra likadant. Så min tränare Tom Bothwell hjälpte mig med att komma i kontakt med laget och resten är som man säger historia.
Jobbar du nu när du är här eller studerar du?
-Jag har tyvärr en kurs kvar för att slutföra min examen från Calgary, så det gör jag nu online medan jag spelar här.
1620845

Foto: Magnus Lejhall

Ditt straffmål mot Malmö spreds över hela världen och den stora sportkanalen TSN i USA visade det bland annat. Dina tankar om uppståndelsen? 
-Det var riktigt häftigt! Jag får fortfarande meddelanden och följare på grund av det. Jag är inte riktigt nån som vill ha mycket uppmärksamhet, men det var kul. Och nästan alla kommentarer eller meddelanden på klippet från människor jag kände eller inte, var väldigt positiva och peppande. Men jag tror min pappa var mer uppspelt över uppståndelsen än jag!
Hade du övat på dragningen innan och hur kom du på idén?
– Jag såg dragningen på Instagram det var någon i EHC Biel som slog en straff. Det är i grunden en variation av ”No move” som Nikita Kucherov gjorde känd, där du drar pucken bakom dig. Medan du flyttar till den motsatta sidan av nätet som pucken går in på.
Har du provat den innan?
-Jag provade den på träning en gång, ungefär två veckor innan jag gjorde den.
Till sist Karlskorna leder DamEttan och du har noterats för 16 poäng på på 12 matcher. Dina tankar om säsongen hittills?
-Det är min första säsong och det har varit fantastiskt redan från start. Laget har fantastiska coacher och en underbar grupp med tjejer. Jag tycker laget har blivit bättre och bättre efter varje match och varje träning. Jag räknar med att vi går långt denna säsongen. För egen del så är jag glad så länge någon sätter pucken i mål, spelar ingen roll vem det är.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=hCDabFcDCB4&w=560&h=315]