Fanny Rask frias av Riksidrottsnämnden

fanny rask hv71

Foto: Mats Bekkevold

Det var efter matchen mellan HV71 och Leksands IF, den 6 januari 2019, som Fanny Rask anmäldes till disciplinnämnden för en huvudtackling (checking to the head). Idag kom beskedet från Riksidrottsnämnden för den sju långa matcher avstängning som Fanny Rask överklagade för en vecka sedan. Den 27-årige forwarden frias och är således fri från avstängning.

I beslutet går att läsa följande:

Bakgrund

Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd beslutade den 10 januari 2019 att ådömma spelaren Fanny Rask avstängning från tävling och uppvisning inom ishockey fr.o.m. 7 januari 2019 t.o.m. den 1 februari 2019. Avstängningen bedömdes motsvara 7 matcher.

Fanny Rask överklagade beslutet hos Riksidrottsnämnden som beslutade att Disciplinnämndens beslut, i avvaktan på slutlig prövning av ärendet, inte skulle verkställas.

Beslut

Idag kom beslutet från RIN. Med upphävande av disciplinnämndens beslut lämnar RIN anmälan utan bifall.

Fanny Rask är därför åter tillbaka i spel.

Du gillar kanske också...