Lördagens SDHL-svep

35953643183_bb8925fd2a_k

Foto: Mats Bekkevold

HV71 tog tre poäng när man gästades av serieledarna Luleå under lördagen. Gästerna tog ledningen i den första perioden genom Chiho Osawa, men Jönköpingslaget gick upp till en 2-1 ledning i den andra perioden, efter mål av Riikka Sallinen och Sanni Hakala. Melinda Olsson kvitterade senare och när Alexis Joyce fick 5 minuters utvisning för slashing och game misconduct var det nog många som trodde på Luleå-seger. Men Maja Jakobsson ville annat och skickade in segermålet i powerplay framspelad av Michelle Claesson.

AIK:s målvakt Amanda Johansson stod för en kanonmatch när hon räddade 50 skott och bärgade tre poäng mot Brynäs. I den andra perioden som AIK vann med 3-0 vann gästerna skottstatistiken med 24-7, men nämnde Johansson höll tätt. Line Bialik Öien stod för två mål och en assist.

Modo fortsätter vara ett spöke för Leksand denna säsongen då man idag hemma i Tegera Arena inkasserade den fjärde förlusten mot Ö-vikslaget. I en svängig match kunde gästerna vinna med 3-2 efter tre poäng av Michela Cava. Lagkaptenen Olivia Carlsson fick 2+10 för en checking to the head i period 2.