Hanna Olsson: ”Tydligen så går prestige före idrotten”

h olsson.jpg

Foto: Mats Bekkevold

Igår gick Djurgården ut med att man bryter kontraktet med forwarden Hanna Olsson, enligt SVT Sport ska en konflikt med tränaren vara anledningen. Efter pressmeddelandet har klubben lagt locket på men idag uttalade stjärnan sig själv med en text på Twitter där hon berättar att hon efter två veckors förhandlingar. Skrivit på ett avtal där Djurgården ger henne spelförbud i SDHL resten av säsongen.

Här nedan kan ni läsa Olssons version:

”Jag har försökt påkalla Djurgårdens uppmärksamhet under hösten först via coach & sedan även ledningen, men på grund av otrivsel & utebliven utvecklingsplan i DIF så bad jag föreningen om att få bryta mitt kontrakt. Trivseln har varit låg under hela säsongen och nu är det ohållbart.

Efter två veckors förhandling så har jag skrivit på ett avtal där Djurgårdens mening är att ge mig spelförbud i SDHL under resten av denna säsong, lika med näringsförbud. Tragiskt för sporten och för mig, jag flyttade till Stockholm av en enda anledning och det är för att spela hockey som jag tycker är det roligaste som finns. Såklart skall kontrakt respekteras men när man inte trivs så väljer jag att avbryta mitt år i SDHL hellre än att stanna kvar i befintlig miljö, det säger en hel del för de som känner mig.

Tydligen så går prestige före idrotten.

/ Hanna

olsson brev.png

Foto: @Holsson20 Twitter

 

 

Du gillar kanske också...