ANGSHULT: Comebacker och ett imponerande SSK

aprehem (1).jpg

Patricia Aphrem. Foto: Mats Bekkevold

Att Södertälje skulle vara med och slåss om en kvalplats i den Östra DamEttan det hade jag aldrig kunnat tro när säsongen drog igång i slutet av september. Första omgången som spelades var just SSK mot favorittippade Hammarby, slutresultatet? Södertäljeseger med 4-3 och nu såhär med sex matcher kvar att spela är det tre lag på 40 poäng. Hammarby, SDE HF 2 och SSK. För övrigt möts Hammarby-SSK nu igen på söndag och det ska bli spännande och se vem som tar chansen att rycka. Lagen har möts tre gånger med följande resultat som påföljd:

  • Hammarby-SSK 3-4
  • SSK-Hammarby 2-1 SD
  • Hammarby-SSK 3-0

Att notera senast var ett något förstärkt Södertälje med Patricia Aphrem inlånad från Djurgården och comebackande Emma Agén och Madeleine Siggelin Alstermark.

Den 28-åriga Agén spelade senast säsongen 2012/13 och då i Segeltorp, 80 matcher blev det i högsta serien och två år på college finns på meritlistan.

Siggelin med 146 SDHL-matcher på meritlistan och ett år på St.Norbert College kommer bli en viktig kugge för Södertälje om det nu inte bara var en tillfällig comeback. Senaste säsongen gjorde hon med Tumba 2016/17.

Aphrem som lämnade SSK inför denna säsongen för Djurgården blev målskytt direkt i sin återkomst. Återstår även där att se om den bara var tillfällig. Kan vara att Aphrem återvänder nu när Hanna Olsson bröt sitt kontrakt med Djurgården.

Spännande att följa vad som sker i DamEttan Östra med andra ord! En sak är dock säker. Södertälje har gjort en kanonsäsong!

På tal om comebacker. Förra helgen snörade förre AIK-målvakten Josephin Lennström på sig utrustningen. Det var första gången i seriesammanhang sen 2009/2010, fast denna gången i Djurgårdens bås.  Hon agerade andramålvakt.

Trevlig hockeylördag på Er!