Hanna Olsson lämnar Djurgården

Hanna Olsson DIF.jpg

Foto: Mats Bekkevold

Forwarden Hanna Olsson bryter sitt kontrakt med Djurgården det meddelade klubben på sin hemsida idag. Den 19-årige forwarden som har 162 SDHL-matcher på meritlistan med HV71, Linköping och Djurgården, återgår till sin moderklubb Skärgårdens Sportklubb.

– Hon vill lämna och säga upp avtalet. Och nu är det klart att hon lämnar, säger K-G Stoppel till SVT Sport och fortsätter:

– Hanna har sedan ett antal veckor tillbaka haft en önskan om att bryta det tvååriga avtalet hon har med oss. Vilket kom väldigt överraskande. Vi har försökt ha en dialog om varför och hur det ska ske, för vi avser att har man ett avtal ska man ha en ambition att fullfölja det.

Enligt SVT Sport ska en konflikt med tränaren Alana Blahoski vara anledningen till brytningen.

– Vi vill inte leta syndabockar. När det gäller Hanna-affären är det jag som uttalar mig och ingen annan, säger Stoppel till SVT Sport, apropå konflikten mellan Olsson och Blahoski och fortsätter:

– Jag kan inte säga att det varit en konflikt, det har hon inte uppgett till oss i alla fall. Anledningen att hon ville bryta kontraktet var för att hon påstår sig inte trivas och känner att hon inte utvecklas i den takt hon önskar, det tycker vi är lite vaga önskemål men vi har försökt tillgodose dem.

Du gillar kanske också...