NWHL: ”Då har vi tolv lag i Nordamerika”

meghan pezon.jpg

Meghan Pezon, Whitecaps. Foto: Mats Bekkevold

I dagsläget spelar det fem lag i den amerikanska proffsligan National Women´s Hockey League eller NWHL som den kallas. Men den kan komma att utökas med ytterligare lag det säger ligan ordförande och grundare Dani Rylan i SVT:s reportageserie Den amerikanska idrottsdrömmen som släpptes idag.

Avsnittet som fått namnet Title IX handlar om den omstridda Title IX- lagen som tvingar amerikanska skolor att ge lika möjligheter till såväl akademiska studier som idrott. Dani Rylan pratar i slutet av avsnittet om samarbetet med NHL och vad det betyder för ligan men också om en eventuell expansion.

– Eventuellt försöker vi lägga expansionen i samband med framtida OS så inom 10 år eller 2026 har vi nog 12 lag i Nordamerika avslutar hon.

Det åtta minuter mycket sevärda avsnittet hittar ni här!

 

Du gillar kanske också...