Ishockeyförbundets nya avtal: ”Bonusen är densamma för herr-och damlandslaget”

Foto: Mats Bekkevold

Foto: Mats Bekkevold

I över tjugo år har Svenska Spel stöttat svensk ishockey och idag blev det klart att man fortsätter. Det nya avtalet som Svenska Ishockeyförbundet presenterade idag sträcker sig till 2025 med option på två år.

– Vi är mycket glada över att vårt långvariga samarbete med Svenska Spel fortsätter. Långsiktigheten i Svenska Spels engagemang betyder oerhört mycket och ger oss förutsättningar att realisera vår vision om att bli bäst på alla nivåer, göra ishockeyn tillgänglig för fler och vara Sveriges mest engagerande idrott. Svenska Spel värnar också om idrotten och bedriver sin verksamhet med en hög grad av spelansvar vilket är viktigt för oss vid en ny licensmarknad säger Tommy Boustedt, Generalsekreterare hos Svenska Ishockeyförbundet.

Man meddelar även att i det avtal som är värt över 200 miljoner kan en mästerskapsbonus falla ut.

”Bonusen är densamma för herr-och damlandslaget och kan uppgå till maximalt 1,5 miljoner kronor per år om både Tre Kronor och Damkronorna vinner VM-guld”