Stalder om skadan: ”Jag kommer komma tillbaka ännu starkare!”

Stalder skott.jpg

Foto: Görans Hockeyfoto

Ingen har väl undgått att Lara Stalder missar resten av säsongen på grund av en axeloperation. Den schweiziska landslagsspelaren har som bekant haft problem med sin axel men har trots det ändå kunnat vara väldigt produktiv i poängprotokollen. Damhockey.se tog ett snabbt snack med Stalder om axeln, produktiviteten och framtiden.

-Just nu kommer jag fokusera på min operation och att bli helt återställd innan jag tänker längre fram. Jag kommer ha tid senare att tänka på framtiden av min karriär och vad som händer nästa år.

Tredje smällen
Det var i matchen mot HV71 förra veckan som den 24-årige forwarden åkte på en smäll och tvingades kliva av. Senare skulle det visa sig att säsongen var över och att en operation krävs för att få ordning på den krånglande axeln.

-Jag drog axeln ur led för tredje gången senast mot HV71. Första gången den hoppade ur led, det hände i augusti 2018 så återhämtade jag mig bra. Sen fick jag en smäll igen i november, återhämtade mig och efter ungefär 17 matcher kändes det riktigt bra och stabilt. Då hände det igen i min första match efter sex veckor borta och nu säger min läkare att det inte kommer funka mer. Eftersom min axel inte går tillbaka av sig själv efter att den hoppat ur led kommer så måste jag operera den.

Dina känslor efter beskedet och att säsongen är över?

-Självklart är jag ledsen och riktigt besviken att jag fick avsluta min säsong på detta viset. Men i det långa loppet för min karriär kommer det vara ett svårt men smart beslut. Det kommer bli tufft men jag kommer komma tillbaka ännu starkare!

Du har noterats för 38 poäng på 18 matcher denna säsongen hur tycker du själv spelet fungerat?

-Jag återhämtade mig bra från senaste skadan och var riktigt sugen på att spela igen efter att ha missat de första sex matcher av säsongen. Jag har också haft riktigt bra kedjekamrater som fått mig att se bra ut och det har varit riktigt kul att spela hockey och poängen kommer när du har roligt på isen, avslutar hon.

 

 

 

Du gillar kanske också...