Comeback för Linnea Bäckman när AIK föll

L Backman AIK.jpg

Foto: Mats Bekkevold

AIK:s Linnea Bäckman har en diger meritlista bakom sig med bland annat 3 SM-guld, 2-SM silver, 4 VM och ett OS. Den 27-årige backen som slutade förra säsongen tog inför denna säsongen klivet in i båset för att assistera Jared Cipparone och Lisa Hedengren. Men ikväll fanns hon överraskande nog med på isen när man mötte Linköping. 

Trots den comebacken skulle Östgötarna visa sig vara starkast och vinna matchen med 1-5 efter periodsifforna 0-2, 1-1, 0-2. Line Bialik Öien gjorde AIK:s mål och Minatsu Murase som gjorde comeback förra helgen vaktade återigen målet.

Målskyttar i LHC Emma Murén, Madelen Haug Hansen, Sidney Morin, Kennedy Marchment och Pernilla Winberg.

I kvällens andra match besegrade Leksand Brynäs med 4-2.