ANGSHULT: E4-derbyt & två evighetsmaskiner

winberg.jpg

Foto: Mats Bekkevold

Sex matcher kommer spelas i helgens omstart av SDHL där toppmötet även kallat E4-derbyt mellan Linköping-HV71 får ses som det hetaste. Tabelltrean mot tabellfyran och endast två poäng skiljer lagen emellan. Dessutom har båda spelat lika många matcher, vilket tydligen är väldigt ovanligt i SDHL.   Matchen går för övrigt se på CMore.

På isen ska vi hålla ett extra koll på den finska evighetsmaskinen i HV71 Riikka Sallinen. Ja hon heter faktiskt så nu. Hon gifte sig förra året och har nämligen bytt namn från Välilä till just Sallinen. Den 45-årige forwarden har varit en Jönköpingslagets flitigaste poängplockare sen hon anlände säsongen 2016/17. Hon snittar 1.27 poäng per match i SDHL så räkna med att Sallinen finns med i poängprotokollet idag igen.

När vi ändå pratar evighetsmaskiner. En från den yngre generationen men som ändå varit med tillräckligt länge för att kallas ”Den gamla damen” är ju Pernilla Winberg. Skånskan född 1989 har varit med så länge jag kan minnas och likt sin motståndare är hon en produktiv spelare. Hennes poängsnitt 1.42 per match gör det till en intressant match i matchen dem emellan. Båda har dessutom gjort 36 poäng var denna säsongen.

För Winbergs del handlar det om att få hål på en av seriens allra bästa målvakter Alba Gonzales. Spanjorskan som jag inte hade mycket koll på innan hon kom hit från finska ligan, har varit en riktig vägg för HV71. Ett målsnitt på 1.63 och fina 92.79 i räddningsprocent gör spanjorskan till tvåa i målvaktsligan.

Om någon av huvudpersonerna i texten ovan nu uteblir från poängprotokollet, mot all förmodan. Så passa ändå på och njut av Winberg och Välilä. Förlåt. Sallinen.

Två spelare vi får njuta av så länge dem finns på isen.

Två evighetsmaskiner.

Två fantastiska hockeyspelare!

Riikka

Foto: Mats Bekkevold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du gillar kanske också...