Alexander Bröms: ”Största fokuset på oss själva”

Estelle Forsberg AIK.jpg

Estelle Forsberg, AIK. Foto: Mats Bekkevold

Sveriges damer är på plats i Japan och förlorade i förgår en träningsmatch mot Tjeckien med 5-0. Det var den sista uppladdningen inför VM-turneringen som drar igång i Obihiro, Japan den 6:e januari.  Damhockey.se tog ett snack med Alexander Bröms om hans tankar inför VM-premiären och pressen efter VM-silvret senast.

– Vi har pratat om förra året och varit tydliga med att vi är här för att VINNA en medalj, inte försvara någonting! Det är en ny grupp, nytt mästerskap och nya förutsättningar. Största pressen kommer från oss själva då vi vet vad vi kan prestera.

Sverige inleder som bekant mot Kanada* sen väntar Ryssland dagen efter och två dagar senare sista matchen i gruppspelet mot USA. Ryssland har man mött två gånger i år och båda matcherna har slutat med förlust 1-2 och 2-4. USA och Kanadas potential känner  man till så Bröms håller med om att det är en tuff grupp.

– En tuff grupp med fyra bra lag. Roliga matcher att spela. Vi har mött Ryssland under säsongen och det har varit tighta och tuffa matcher. Ska bli roligt att få möta Kanada och USA som vi ännu inte spelat mot denna säsong. Vi gillar utmaningen vi ställs inför!

Hur bra koll har ni på nationerna? 

– Vi har scoutat dem andra lagen i vår grupp och känner att vi vet vad som kommer. Däremot blir största fokuset på oss själva och vad vi ska prestera varje match oavsett motstånd.

Dina tankar om turneringen?

– Först och främst är det jätteroligt att få uppleva ett VM på plats, en nyttig erfarenhet för alla som är här. Mina förväntningar är att vi ska få ut så mycket som möjligt av den kapacitet gruppen besitter.

Meri trupp
I truppen på 23 spelare är det hela 13 spelare som var med förra säsongen och spelade hem ett silver till Sverige. Något som är bra menar Alexander Bröms.
– Erfarenheten är alltid bra att ha med sig om du kan använda den på rätt sätt. Dem spelarna behöver visa vägen och bidra på fler plan än bara isen.
Några speciella spelare du vill lyfta fram inför turneringen?
– Jag tror väldigt mycket på oss som lag! Vi har en stark grupp med många som kan och kommer bidra på många plan. Så gruppen i säg vill jag lyfta fram, avslutar han.
* Matchen börjar klockan 13:00 lokal tid, det vill säga klockan 05:00 i Sverige.

Du gillar kanske också...