ANGSHULT: Visst är det kul att titta på tråkiga Modo?

44496941332_0fd44da39e_k.jpg

Foto: Mats Bekkevold

Det är inte första gången jag hör uttrycket ”Tråkiga Modo” när man summerar twitter-flödet efter en omgång i SDHL. Idag var det inget undantag när Ö-viksgänget tog tre poäng borta mot Luleå. Hemmalaget var bättre men ineffektiviteten i powerplay och ett misstag i egen zon bjöd in gästerna i matchen. Och när Kaitlyn Tougas satte 3-2 dryga fyra minuter in i den tredje perioden så skulle det bli matchavgörande. Skall tilläggas att det dock sekunder innan målet borde det varit en solklar slashing-utvisning på bortalaget. Men marginalerna var på gästernas sida den här gången.

Modo är förövrigt de lag som överraskat mig mest denna säsongen. Man spelar efter sina resurser och likt Mourinho (den gamle som han var i Chelsea) spelar Björn Edlund sin trupp efter  motståndet. Taktiskt och så tråkigt som krävs för att ta poäng.

Naturligtvis vill man se rolig hockey och man vill att ens lag ska vinna men i grund och botten tar man ju hellre tre poäng än skönspel. I den bästa av världar får man båda men det är inte så ofta det händer.

På tal om fingertoppskänsla i Modo. Victoria Olofsson och Lore Baudrit som lånats in från Björklöven skötte sig bra på SDHL-is. Den sistnämnda med ett mål och en assist.

Luleå då? Jo trots förlusten har man fyra matcher mindre spelade i ligan och är sex poäng bakom. Redan på lördag kan man studsa tillbaka när lagen möts igen.