DamEttan-svepet med slagsmål, comebacker och målkalas!

36453672870_f1b8407447_k.jpg

Delaney Middlebrook. Foto: Mats Bekkevold

Lördagen och söndagen bjöd på tio matcher i DamEttan, vi har sammanfattat de viktigaste händelserna här nedan. Med de viktigaste händelserna menar vi såklart alla matcherna!

DamEttan Västra

Färjestad BK tar julledigt som serieledare i DamEttan västra efter att ha slagit Sandvikens IK med 3-2 efter straffar hemma i Karlstad. Bortalaget som hämtade in ett 0-2 underläge till 2-2  fick se Nachi Fujimoto sätta den avgörande straffen på Ellen Englund. Färjestad topp ar tabellen på 31 poäng, åtta före just Sandviken. Silje Holös som gjorde comeback bildade backpar med Delaney Middlebrook och noterades inte för några poäng framåt. Under lördagen slog man även Västerås med 5-1.

SHK Hockey jobbade sig tillbaka från ett 2-0 och 3-2 underläge men lyckades inte ta poäng av Leksand 2 under lördagen. Emma Gullbrandsson satte 4-3 med dryga fyra minuter kvar att spela.

Damettan Södra

Karlskrona visade sig vara starkast i seriefinalen mot Malmö och tog bonuspoängen på straffar. Malmö hade ledningen med 3-1 och 4-2 men KHK kom tillbaka och Haley Northcote satte kvitteringen i powerplay med 1:40 kvar att spela. Reka Partos blev segerskytt i starffläggningen.

Deanna Morin, Karlskrona och Jessica Nilsson, Malmö tilldelades båda 5+20 minuter för Fighting i den andra perioden.

Trollhättan tog säsongens första seger när man besegrade Linköping 2. Med tolv minuter kvar att spela satte Elvira Svensson 3-4 vilket skulle visa sig bli matchavgörande. Innan dess hade Trollhättan tappat en 0-2-ledning när Linköping inom loppet av två och en halv minut gick upp till 3-2. Linnea Dove-Pettersson kvitterade med 47 sekunder kvar av andra perioden.

DamEttan Östra

Huddinge hade inga större problem i hemmamötet med jumbon Haninge och kunde enkelt vinna med 7-3, efter två mål av Ellinor Sabel.

Denice Håkansson stod för ett mål och en assist när hennes Södertälje slog Almtuna med 4-2 hemma i BST-Rinken.

Hammarby vann en mycket målsnål tillställning borta mot SDE HF 2. Felicia Levin gjorde matchens enda mål med 1:10 kvar att spela av övertiden. Hammarby tog även en imponerande seger över Södertälje som man slog med 3-0 under söndagen.

DamEttan Norra

Inom loppet av 50 sekunder vände Skellefteå 0-2 till 2-2 i den tredje perioden hemma mot Björklöven. Henriett Sletbak och Ellinor Sörensson blev målskyttar och spelade sedan fram Emelie Jönsson till segermålet i övertiden. Bjröklöven toppar två poäng före Skellefteå som har en match mindre spelad.