Landslagsbacken gör comeback: ”Mer taggad än någonsin”

29118802407_e6c7b7c8d0_k.jpg

Foto: Mats Bekkevold

Förra säsongen stördes Silje Holös av en krånglande höft och spelade endast 14 matcher för sin nya klubb Färjestad, dit hon kom från Djurgårdens IF säsongen 2017/18. Den 25-årige backen som är utbildad naprapat har rehabtränat under en längre tid och är nu redo för comeback. Den sker på söndag i seriefinalen hemma mot Sandviken.

-Meningen är att jag ska spela så mycket som jag klarar. Jag vet fortfarande inte hur mycket belastning min höft klarar av.

Vad är det för fel på höften? 

– Jag har så kallad FAI och tendinopatier i höften alltså benpålagringar + senor som blir inflammerade på grund av trång led. Det bjuder på mycket smärta, sämre rörlighet, sämre skridskoåkning och mycket värk i vila. Har haft problem med den i 2,5 år, men känns bättre nu när jag har balanserat mellan isträning, styrka-och rörlighetsträning kombinerat med behandling.

Du gick på is i slutet av november hur har det känts? 

– Jag var på is redan tidigt i oktober för att testa, men höften strulade lite med mig, men senaste veckorna har den blivit bättre. Jag har inte så bra ”hockeykondis” än och lite ringrostig, men har tränat en hel del utanför isen, så håller tummarna att även kondisen förbättras när jag kan vara mer på is.

Hur tror du matchformen är? 

– Jag tror inte att matchformen är helt på topp, men är mer taggad än någonsin!

Vad tror du att du kan tillföra laget?

– Tror att jag kommer tillföra laget rutin, trygghet i det defensiva spelet och sprida positiv energi. Sen hoppas jag såklart att jag även kan vara med att producera lite framåt.

Hur går det på söndag?

– På söndag blir det en tight match. Tycker att Sandviken har utvecklats väldigt mycket sedan förra säsongen. I slutändan tror jag vi vinner med 4-2.