SDHL-svepet: Comebacker och skottkavalkad

35953643183_bb8925fd2a_k.jpg

Foto: Mats Bekkevold

Onsdagen bjöd på fyra matcher i SDHL, här kommer en sammanfattning från dessa.

AIK-SDE HF 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

Aneta Ledlova blev tvåmålsskytt när AIK nollade SDE i Stockholmsderbyt på Ritorp. I och med segern skiljer det nu sju poäng ner till under kvalstrecket och SDE, som dessutom har tre matcher mer spelade. Emmy Alasalmi noterades för 1+1.

Brynäs IF-Djurgårdens IF 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

Jennifer Wakefield gjorde comeback efter sin hjärnskakning och var i fokus när Brynäs hemmaslog Djurgården i Gavlerinken. Kanadensiskan låg bakom både 2-1 och 3-1 och satt även i utvisningsbåset fyra minuter.  Matilda af Bjuhr, Georgina Farman och Erika Grahm målskyttar för hemmalaget. Josefine Jakobsen reducerade för DIF.

Göteborg HC-Linköping HC 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)

Linköping nollade Göteborg återigen och har nu efter sex möten lagen emellan ”nollat” GHC i fem av matcherna. Denise Altmann gjorde comeback och startade i andrakedjan med Kennedy Marschment och Nicoline Söndergaard Jensen. Österrikaren blev dock poänglös. Madelen Haug Hansen noterades för 1+2 och Pernilla Winberg för 1+1. Skotten 75-15 i Linköping-favör.

MODO Hockey-Leksands IF 4-2 (1-0, 1-0, 2-2)

Örnsköldsviksgänget befäster sin serieledning i en haltande tabell där man har sex matcher mer spelade än tvåan Luleå. Poängligaledaren Michela Cava stod för 1+1 och målvakten Tindra Holm noterades för en assist.

Du gillar kanske också...