Johansson om tabelläget, AIK och drömmålet: ”Det kvalar garanterat in på topp 3”

Lisa J AIK.jpg

Foto: Mats Bekkevold

AIK:s Lisa Johansson stod för ett riktigt drömmål i söndags när hon i numerärt underläge gjorde 2-1 mot Modo. I en match stockholmarna sedan förlorade efter straffar. Vi på damhockey.se har pratat med den snabba forwarden om AIK, tabelläget och drömmålet!

Ska vi börja prata om målet? Hur skulle du beskriva det?

– Ja, du.. Jag lyckas få ner pucken på isen, får med mig den i en dragning och lyckas få bra träff på pucken i fallet.

Hur mycket hinner man tänka egentligen? Eller går allting av bara farten?

-Nej, man hinner inte tänka speciellt mycket.

Är de det snyggaste mål du gjort?

– Det kvalar garanterat in på topp 3.

Kommentatorn tyckte Mina Waxin slog en ”indianare”, men du plockar ju ner pucken väldigt skickligt. Borde du inte fått mer beröm för den nedtagningen?

-Jag skulle väl säga att jag inte tycker det är en ”indianare”, hon har Olofsson på andra sidan, sen har hon otur, eller jag tur, att jag får klubban på den pucken.

De fyra senaste säsongerna har du gjort 20 eller fler mål. Har du alltid varit en målskytt? Och vad är hemligheten bakom din förmåga att göra mål?

-Jag har nog alltid gillat att vara längst fram och sist på pucken, ja! Jag tror delvis jag fått bra gener från min far, men det kommer man bara en viss bit på. Sen är det hård träning som gäller. Skott, klubbteknik, vara nyfiken på målvaktens tänk för att kunna utnyttja det och så vidare.

Du är ju väldigt förknippad med AIK och det är inte många som minns att du representerat Leksand och Växjö Lakers HC. Vad är det som är så bra med AIK och har du inte varit sugen på att testa nåt nytt efter 9 säsonger i AIK?

-Jag har känt mig väldigt hemma redan från första dagen i AIK. Vi är många som är kvar från när jag kom och det bidrar självklart. Att vi trivs ihop på och utanför isen. Sen trivs jag otroligt bra i Stockholm så har väl fastnat kvar här till viss del därför! Jag har alltid varit öppen för förslag men också alltid valt att stanna då jag känt att AIK varit det bästa för mig hittills.

En åttondeplats och fem poäng ner till under kvalstrecket, visserligen två matcher mindre spelade men inte riktigt den placering ni förväntat er eller?

-Självklart vill man alltid ligga i toppen!

Ni har varit väldigt svaga på hemmaplan i Ritorp där ni vanligtvis varit starka. Hur kommer det sig?

-Bra fråga, jag har inget bra svar på det. Det är något vi jobbar på att förändra.

Ni har en förmåga att alltid hamna i underläge i matcherna. I 14 av de 18 matcherna ni spelat så hamnar ni i underläge. I de andra 4 matcherna när ni gör första målet har ni vunnit. Sätter det sig mentalt att behöva jaga hela tiden i matcherna?

-Statistiskt sett så vill jag svara ja på den frågan. Men jag skulle säga att varje match har sett olika ut och därmed kan man inte dra en enskild slutsats kring varför vi inte vunnit mer än vi gjort.

Du har de senaste matcherna spelat med Estelle Forsberg och Aneta Ledlova. Hur tycker du det funkar?

-Det har fungerat bra, Aneta är en skicklig spelare och Estelle är ung och väldigt lovande.

Ny match på söndag mot Modo igen. Hur går det och får vi se ännu ett drömmål?

-Jag hoppas att vi kan vända trenden hemma nu och ta tre poäng. Vi får väl se!

Du gillar kanske också...