ANGSHULT: Glödheta Nordin, Färjestad & Maskalova

68592_7346305615779594240_n

Glödheta Emma Nordin som gjort fyra mål på två matcher sen landslagsuppehållet spelar i helgen ett dubbelmöte mot Brynäs. Gävlelaget jagar sin femte raka seger men får se upp med den 27-åringe forwarden som gjort 13 mål på 15 matcher. Nordin som haft en otrolig utvecklingskurva sen hon anlände från Modo säsongen 2015-2016. Ligger trea i ligan i måleffektivitet. Totalt har hon skjutit 54 skott, 3,6 per match vilket ger en effektivitet 24.07%. De två spelarna som ligger före har endast spelat en respektive två matcher.

Nog snackat om statistik.

Två år i rad har Färjestad BK vunnit DamEttan Västra och två år i rad har dem skuggats av Sandvikens HK. Säsongen 2016-17, skiljde det 13 poäng, 2017-18, 12 poäng och i skrivande stund skiljer det bara en poäng lagen emellan. Visserligen har Färjestad en match mindre spelad då man på lördag möter Västerås borta.

Med sex segrar efter ordinarie tid och en på straffar, har man imponerande 25-7 i målskillnad. Bästa poängplockaren 15-åriga Ella Albinsson har noterats för 10 poäng på sju matcher, varav 7 är mål. Förra säsongen gjorde hon sin första säsong med laget och gjorde 11 poäng på 10 matcher.  Hon var även utlånad till division 2 där det blev det 4 mål och 4 assist på en match. En talang att hålla ögonen på!

För övrigt när vi pratar om spelare att hålla ögonen på så slår jag ett slag för Malmö Redhawks duktiga slovakiska Viktoria Maskalova. Född 1999 kom hon med U18-laget redan 2013 och har sedan dess varit bofast i landslaget. Hon blir otroligt viktig i Malmös jakt på seriesegern i DamEttan Södra. Man skuggar ju Karlskrona som imponerat hittills i år.

Och när vi ändå pratar slovakiska spelare så debuterar forwarden Kristina Simnova för Björklöven hemma mot Modo 2 idag.

Med andra ord kommer det bli en intressant hockeyhelg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du gillar kanske också...