Cava bakom Modo-seger!

Foto: Mats Bekkevold

Foto: Mats Bekkevold

Det krävdes 50 straffar innan man kunde få ett avgörande mellan Modo och AIK under söndagens SDHL-möte. I fokus naturligtvis Michela Cava som nu gjort 39 poäng och toppar poängligan.

Redan efter två minuter gav hon Modo ledningen assisterad av Brooke Boquist. AIK kvitterade genom Erica Udén Johansson och Lisa Johansson bjöd sedan på ett riktigt klassmål när hon i numerärt underläge gav stockholmarna ledningen.

I den tredje perioden fick Breanne Bennet Wilson en tackling av Louise Nordberg Tenglin som tvingad kanadensiskan till sjukhus. Med befarad hjärnskakning. Nordberg Tenglin fick 5 minuter checking from behind och matchstraff. Senare under kvällen meddelade Björn Edlund följande:

”Undersökningar visar på inga frakturer, men en konstaterad hjärnskakning. Hon mår efter omständigheterna bra.

Det blev inget Modo-mål i det efterföljande powerplay-spelet utan kvitteringen kom istället i numerärt underläge av Michela Cava förstås. Så 2-2 vid full tid och även övertid tog matchen till straffar, väl där lades 50 straffar innan ovannämnda Cava avgjorde.

 

 

 

Du gillar kanske också...