Indiska landslaget: ”Vi visste inte ens att kvinnor kunde spela hockey”

Foto: @icehockeyindia

Foto: @icehockeyindia

Det indiska hockeylandslaget har i veckan varit i Vancouver för att spela en träningsmatch mot Surrey Falcons inför lagets medverkan i Wickfest. En stor hockeyfestival för kvinnor som anordnas av förre storspelaren Haley Wickenheiser.

-Det är en dröm som går i uppfyllelse! Vi hade aldrig trott att vi skulle få komma till Kanada som hockeyspelare, säger 22-årige Diskit Angmo till CBC´s hemsida.

Hon är en av grundarna till laget och berättar att det varit tufft att få kvinnor att börja med hockeyn.

– Att vara en kvinna är alltid en utmaning. De flest tjejerna visste inte ens att kvinnor kunde spela hockey. Vi trodde att vi var limiterade till endast konståkning.

På herrsidan har det funnits ett hockeylag sen 1989 men på damsidan startade man upp först 2016. Angmo minns speciellt sin blott andra hockeymatch, som hon även bröt benet i.

– Det var mitt fel såklart, men samtidigt hade ju ingen talat om för oss hur man skulle knyta skridskorna och sådana saker, säger hon och menar att det berodde på okunskap och rutin.

Mötet med Falcons förlorade Angmo och Indien med 7-1, men nog kändes det som att alla var vinnare på isen i Vancouver.

*Det indiska landslaget spelade sin första match 2016 mot Singapore då blev det förlust med 8-1. Största förlusten är mot Thailand 20-1. Största segrarna kom mot Fillipinerna 4-3 och Malaysia med 5-4.

Damhockey.se tipsar!

Har ni inte sett kortfilmen om Cinderellas of India så rekommenderar vi er att titta på den!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=n5NjbyHE6lw&w=560&h=315%5D

Du gillar kanske också...