Helgsvepet med DamEttan

Foto: Mats Bekkevold

Mimmi Gill, Västerås. Foto: Mats Bekkevold

Fem matcher har spelats i DamEttan under lördagen och söndagen. Här följer en sammanfattning av helgens matcher. Fredagens matcher hittar ni här och här!

DamEttan Norra

Dubbla möten mellan serieettan Skellefteå och jumbon Luleå 2 stod på schemat. Första mötet tog Luleå hem 3-1, efter mål av Lisa Berglund, Pernilla Forsgren och Linn Peterson. Henriette Sletbak blev målskytt mot sin gamla klubb när hon reducerade till 1-2 i powerplay.

Andra mötet slutade 2-1 i Skellefteå-favör efter två mål av förra Luleåspelaren Emelie Jönsson. Den stora snackisen under matchen var annars Luleås två matchstraff på Sandra Rannerud och Ida Boman. 2 minuter checking from behind och checking to the head som även resulterade i 10 minuters game misconduct vardera. Skellefteå fortsätter toppa DamEttan tre poäng före  Björklöven.

Löven som på lördagen gästade Örnsköldsvik och Modo 2 kunde plocka hem bonuspoängen efter en övertidsseger 4-3.  Sandra Hedberg avgjorde en minut i förlängningen.

DamEttan Västra

Sandviken som jagar Färjestad i den västra serien besegrade Leksand 2 på bortaplan med 2-1. Saga Thynell-Nissas inledde målskyttet i den första perioden och Linnea Hurtig reducerade för Leksingarna. Maja Wessling sköt 2-1 med dryga fem minuter kvar.

Mimmi Gill blev stor matchvinnare med två mål när hennes Västerås slog SHK Hockey med 3-1. Gill gjorde både 1-0 och 3-1 mot seriejumbon som efter dagens förlust bara vunnit en enda match.

Du gillar kanske också...