Så gick det i 4-nations Cup inatt!

HC18-0128-Eblast-V14

Damkronorna var på väg mot en mäktig vändning när man i de sista minuterna av den tredje perioden så när hämtade in ett 0-3 underläge. Med tre minuter kvar av matchen satsade man på att ta ut målvakten och spela sex mot fem. Det resulterade i att Lisa Johansson reducerade till 1-3 och 15 sekunder senare gjorde Hanna Olsson 2-3. Sverige hade sedan ett jätteläge när finskorna drabbades av en utvisning med dryga minuten kvar. Men trots spel sex mot fyra lyckades man inte få in pucken. Rikka Välilää stod för ett mål och en assist i det finska laget.

USA vann klassikermötet mot Kanada med 2-1 efter ett sent mål av Sydney Brodt, med en och halv minut kvar att spela. Som vanligt var det en jämn match lagen emellan med två storspelande målvakter, Shannon Szabados i Kanada, som motade 31 skott och Alex Rigsby, USA, 23 skott.

Sista omgången torsdag natt (lokal tid): USA-Sverige och Finland-Kanada.

Du gillar kanske också...