4-nationers: Segrar för USA och Kanada

HC18-0128-Eblast-V14

Det blev segrar för USA och Kanada under den första dagen av 4-nationsturneringen i Saskatoon, Kanada. USA vände underläge 0-1 till seger 5-1 mot Finland, efter bland annat mål av Hilary Knight och Brianne Decker. Emma Nuutinen gav finskorna ledningen efter åtta minuter i den första perioden. Finland matchade 10 forwards och sex backar på grund av sjukdom. Hiirikoski, Nieminen, Holopainen var några av spelarna som saknades.

Damkronorna hade en tuff natt och föll med 6-1 mot Kanada. Kanadensiskorna grundlade segern i den första perioden när man gick upp till 3-0 efter 14-4 i skott. Emma Nordin reducerade i den tredje perioden i spel fem mot fyra, assisterad av Emmy Alasalmi och Fanny Rask. Rebecca Johnston noterades för fyra passningspoäng i Kanada.

Nästa omgång spelas onsdag: Sverige-Finland och USA-Kanada. Matcherna ser ni här!

Du gillar kanske också...