ANGSHULT: SDHL levererar!

Foto: Mats Bekkevold

Foto: Mats Bekkevold

Sju minuter och tjugotre sekunder. Det kan vara en lång tid att försöka spela av en hockeymatch. Sju minuter och tjugotre sekunder kan vara gott om tid att få till en kvittering. När det gäller SDHL och deras premiär CLOSE UP idag så var det verkligen som att jaga ikapp ett underläge. Tiden rann ut alldeles för snabbt. Man ville bara ha mer!

”Den spelare alla unga tjejer drömmer om att vara. Då kan sju minuter och tjugotre sekunder vara en evighet.”

Jag ska inte säga att jag hade skyhöga förväntningar på vad SDHL skulle presentera idag. Jag har sett det mesta sedan Riksseriens dagar och till och med nu på senare år, tycker jag det har saknats nåt riktigt bra för fansen till damhockeyn. Förutom en fungerande hemsida. Ni som var med under Riksseriens dagar förstår vad jag menar.

Det skulle dock idag visa sig att jag hade fel. Ack så fel. SDHL levererade verkligen en snygg produktion som visar upp sportens själ och hjärta. Avsnitten speglar en damhockeyspelares vardag, den spelare alla unga tjejer drömmer om att vara. Då kan sju minuter och tjugotre sekunder vara en evighet.

Första avsnittet var med Brynäs, Erika Grahm. En bättre ambassadör för svensk damhockey är svår att finna. Det var för övrigt Erika jag träffade uppe i Ö-vik i november 2011, efter ett mycket misslyckat möte med MODO:s herrar. En match i Modohallen mot Linköping och min syn på hockeyn var förändrad. Men det är en helt annan historia.

Du gillar kanske också...