ANGSHULT: Söndagssvepet i DamEttan

Foto: Mats Bekkevold

Beatrice Hjälm, SSK. Foto: Mats Bekkevold

Söndagen bjöd på fem matcher i de olika DamEttan-serierna här nedan följer en sammanfattning.

DamEttan Södra

IF Troja/Ljungby tog en fin skalp när man besegrade Malmö Redhawks i Kirsebergs Ishall. Smålänningarna gjorde i den första perioden både 1-0 och 2-0 innan Mia Bau Hansen kvitterade med en sekund kvar till periodvilan. Maria Lindberg satte sedan 3-1, hennes andra mål i matchen, i början av den andra perioden. Josephine Asperup reducerade för skåningarna i tredje men närmare lyckades man inte komma. Jenny Antonsson första målskytt för Troja. Sofie Svensson noterades för två assist.

DamEttan Östra

Almtuna såg ut att gå mot en säker seger borta mot Almtuna. Med dryga tre minuter kvar att spela ledde man med 2-0 efter mål av Beatrice Johansson och Rebecca Bellqvist. Men en lyckosam timeout med tre och en halv minut kvar tände Huddinge. Först reducerade Eveline Kjetselberg efter 24 sekunder och Carina Ekelin kvitterade med dryga minuten kvar att spela. Olivia Barragree ville dock annorlunda och med endast en sekund kvar att spela, skickade hon tre poäng till Almtuna som därmed passerade Huddinge i tabellen.

Serieledande Södertälje straffade Hammarby i Scaniarinken, 2-1 blev slutresultatet efter att Beatrice Hjälm avgjort i straffläggningen. Samme Hjälm gav även SSK ledningen i andra perioden på straff. Johanna Blomkvist målskytt för Hammarby. Hela 50-41 i skott.

AIK 2 hakade på Södertälje genom att slå SDE HF med 3-2, trots det är man fem poäng bakom i tabellen. Agnes Wilhelmsson blev segerskytt med ca en och en halv minut kvar att spela.

DamEttan Norra

Luleå tog revansch efter gårdagens förlust och besegrade Modo med 4-1 i Fjällräven Center. Trots 50-21 i skott lyckades man inte få hål på Carolin Karlsson i Luleåkassen. Essi Jaako och Pernilla Forsgren noterades båda för 1+1.

 

 

Du gillar kanske också...