Ny transferregel i NCAA

41818122045_652499f8e1_k

Foto: Mats Bekkevold

I oktober antog NCAA division 1 , ett förslag som innebar att man inte behövde fråga sin nuvarande skola om lov, vid en eventuell flytt till ett annat universitet. Den här veckan har man även skapat en ny modell för hur man skall anmäla sig för en eventuell flytt.

Det nya systemet gör att idrottaren kan kontakta sin skola och be om en transfer. Skolan kommer därefter ange idrottarens namn i en nationell databas och väl där är det fritt fram för andra tränare att kontakta spelaren för en eventuell övergång. Den tidigare transfer-regeln som krävde att idrottsutövaren var tvungen att ha tillstånd från sin skola, för att prata med en annan. Användes för att avskräcka tränare från att rekrytera andra idrottare från division 1-skolor. Regeländringen är viktig i det anseendet att den tidigare gjort att vissa tränare och skolpersonal hindrat studenter från att ha kontakt med andra skolor.

 

 

Du gillar kanske också...