ANGSHULT: Lördagssvepet i DamEttan

Foto: Mats Bekkevold

Julia Pettersson, FBK. Foto: Mats Bekkevold

Lördagen bjöd på fem matcher från DamEttan här följer en sammanfattning från norra, södra och västra.

På förhand den hetaste matchen under helgen, nämligen mötet mellan Skellefteå-Björklöven slutade med hemmavinst 3-0 (2-0,0-0,1-0). Henriette Sletbak, Julia Kaldensjö och Emelie Jönsson målskyttar för hemmalaget. Som i och med segern gick upp i serieledning i DamEttan norra.

I seriens andra match mellan Modo 2-Luleå 2 var det även där hemmalaget som drog det längsta strået. Man vände underläge 0-1 till seger 3-1 efter periodsiffrorna 1-1, 1-0,1-0. Leontine Almén, Agata Sarnovska och Amanda Ahlm målskyttar i Modo. Christa Alanko gjorde Luleås mål och fick även chans att reducera på straff  i sista perioden, men Maja Oskarsson i Modos mål räddade.

I södra serien tog danska Hvidovre emot Trollhättan. Efter en mållös förstaperiod där bortalaget bland annat drabbades av tre utvisningar av för många spelare på isen. Kunde danskarna gå upp till en 3-1 ledning. Hanna Thuvik reducerade till 3-2 i tredje men närmare än så kom man inte. Sara Julie Knutsen Röe, Mille Sörensen & Sille Flygenring målskyttar för Hvidovre. Emelie Sahlé inledde målskyttet för Trollhättan.

Hvidovre spelade även i fredags mot Troja och tog även där en 3-2-seger. Ljungbylaget försökte jobba ikapp ett 0-3 underläge men kom inte längre än till 3-2. Anna Modig Johansson och Maria Lindberg målskyttar i Troja och Sofia Skriver, Julie Funch Östergaard, Sofie Damgaard Rosenkilde för Hvidovre.

Färjestad åkte till Sandviken och bärgade tre poäng efter 3-1 i Arena Jernvallen. Matchen bjöd på ett matchstraff (Maree Dijkema, Game Misconduct) och totalt 34 utvisningsminuter. Julia Pettersson och Ella Albinsson x2 målskyttar för FBK. Sandvikens mål gjordes av Saga Thynell-Nissas, som tidigare representerat Färjestad. Karlstadlaget befäster sin serieledning fyra poäng före just Sandviken.

Leksand 2 besegrade Västerås i Weda Skog Arena. Dalalaget vann med 2-1 efter att Josefine Berlin avgjort straffläggningen, i den 14:e omgången. Västerås målskytt Ellinor Hermansson, Hanna Svensson kvitterade för Leksand i den tredje perioden.

Du gillar kanske också...