Olsson på väg tillbaka från skadan: ”Har kört på bra!”

32077442710_aa50df8a64_k (1)

Foto: Mats Bekkevold

Luleås Melinda Olsson har bara spelat sex matcher denna säsongen. Den 26-årige forwarden som ådrog sig en skada i början av säsongen, är dock så sakteliga på väg tillbaka.

– Det blir bättre och bättre. Jag har kört på med bra rehab och har nu fått känna på is, säger hon när damhockey.se når henne under torsdagen.

Igår kunde man se henne på skridskorna igen under Luleås träningspass. Dock bara en liten stund. Annars har det bara varit rehab på schemat.

– Vi har väldigt bra fysioteam här i Luleå som har haft koll på mig dagligen och hjälp mig mycket. Själva rehaben har bestått av det mesta. Främst att få tillbaka rörlighet och stärka det skadade området.

Hur är det att stå vid sidan om?

– Det är såklart inte roligt att så vid sidan om och vara skadad. Man vill alltid vara på isen tillsammans med sitt lag det är därför man spelar såklart. Så det är tufft mentalt. Men samtidigt måste man gå in i sin bubbla och fokusera på det man kan fokusera på för att komma tillbaka på isen igen. Vilket jag försökt nu under denna tid. Jag har försökt bidra med det jag kan bidra trots att jag står på sidan om. Jag har peppat tjejerna under matcherna, jag har varit runt om dom. Just för att det får mig att fortfarande vara en del av det. Laget har även stöttat mig. Man är som en stor familj.

När räknar du med att vara tillbaka?

– Det är svårt att säga ett exakt datum när jag är tillbaka. Jag tar det dag för dag. Men förhoppningsvis är jag tillbaka fullt ut snart. Jag ser verkligen framemot att spela matcher igen.

Du gillar kanske också...