ANGSHULT: Lore Baudrit och Norrlandsderbyt

43738708234_62d0c8825f_k

Foto: Mats Bekkevold

Med ett landslagsuppehåll i SDHL framför oss så kan vi konstatera att helgens hetaste match spelas i DamEttan Norra. Det är nämligen norrlandsderby mellan Skellefteå AIK och Björklöven på lördag.  Det blir lagets första möte med varandra denna säsongen. Förra säsongen lockade ett av derbyna 649 personer till Skellefteå Kraft arena. En mycket bra siffra för att vara i DamEttan.

Den stora snackisen är såklart Lore Baudrit den franske forwarden som Björklöven plockade in från CWHL och Montréal Canadiennes, inför denna säsongen. Fransyskan som spelat på Universitet i Montreal och varit bofast i det franska landslaget så länge jag kan minnas. Har varit en riktig jätte för Umeålaget. Med sina 25 poäng på de fem inledande matcherna, fördelat på 10 mål och 15 assist toppar hon poängligan i överlägsen stil. I för sig så har många av poängen kommit i lagets storsegrar över Luleå Hockey 2. Men poäng är poäng oavsett motstånd. Och Baudrit kommer vara en av huvudfigurerna i lördagens derby. Med sina 190 cm, långa räckvidd och tekniska skicklighet kommer hon vara ett ständigt hot i anfallszonen.

Förra säsongens möten lagen emellan:

  • Björklöven-Skellefteå AIK 2-1
  • Skellefteå-Björklöven 2-1
  • Björklöven-Skellefteå AIK 1-2
  • Skellefteå-Björklöven 5-2
  • Skellefteå-Björklöven 2-4
  • Björklöven-Skellefteå AIK 1-2

 

 

 

 

 

Du gillar kanske också...