Alva Johnsson om Leksands försäsong: ”Uffe kör hårt med oss”

Förra veckan hölls damernas Russincamp 1, för U18-spelare och U22-spelare, i Norrtälje. En av dem medverkande var Alva Johnsson till vardags forward i Leksands IF. Hon tillhörde U22-truppen som leddes av förbundskaptenen Ylva Martinsen.

På klubbens hemsida berättar hon om campen som förutom tester även innehöll fyra träningsmatcher, U18 mot U22, men även med mixade lag. Nu väntar dock hårdträning med Leksand.

– Uffe kör hårt med oss, och det är jättebra. Framförallt kör vi väldigt varierande träning, han är mycket för det här med allround-träning, säger Alva och berättar bland annat om löpning i slalombacken, innebandy och simning.
– Just simningen är något som jag inte har kört i någon annan klubb faktiskt, men jag tycker att det är bra. Det är skonsamt för kroppen, och man får använda muskler som man kanske inte använder annars. Nu börjar vi få in tekniken också, och efter två timmar i vattnet är man ganska slut. Jag måste säga att farten på allt vi gör är riktigt bra, det är jättekul.

Någon som sticker ut?

– Det är ju väldigt roligt att det kommer upp juniorer som gör det jättebra. Backen Linn Lindblom till exempel. Hon stack ut redan i slutet av förra säsongen och har gjort det jättebra nu med, det är roligt att se.

 

 

 

Du gillar kanske också...