Erika Grahm klar för Brynäs: ”Den här lösningen passar mig verkligen perfekt”

Brynäs IF meddelade idag att man skrivit ett kontrakt på två år med landslagsstjärnan Erika Grahm. Vid sidan av rollen som spelare kommer hon även få en nyckelposition i föreningens nysatsning på tjej- och damverksamheten. Den 27-åriga forwarden som spelat över 300 matcher i Modo-dressen startar sin nya tjänst och träning den 1 augusti.

-Det känns spännande. Jag lockas av den långsiktiga satsning som Brynäs IF nu gör för att ge tjejer i regionen bra förutsättningar att spela hockey. Jag har haft en lång karriär i Modo och tidigare har jag själv haft mest fokus på min spelarkarriär, men nu när jag är lite äldre så känner jag att karriären vid sidan av isen också är viktig. Min dröm är att fortsätta arbeta inom hockeyn så den här lösningen passar mig verkligen perfekt! Det ger en ytterligare dimension att jag dessutom får arbeta med att utveckla tjej – och damverksamheten tillsammans med organisationen, det känns så inspirerande. Som spelare är jag en skridskostark och hårt arbetande lojal lagspelare. Det ska bli så kul att träffa truppen och köra igång i augusti, säger Erika Grahm till klubbens hemsida.

Johan Cahling, direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling Brynäs IF:

-Erika Grahm var vårt huvudspår i rekryteringen av verksamhetsutvecklare för vår tjej- och damverksamhet. Målet är att skapa en hållbar och stark organisation kring vårt SDHL-lag och en liknande grogrund och talangverksamhet som finns på kill- och herrsidan i Brynäs IF tillsammans med hockeygästrikland. Vi är helt övertygade om att Erika är helt rätt person för uppdraget, med henne får vi en av Sveriges starkaste hockeyprofiler och bästa spelare till föreningen.

Du gillar kanske också...