Hirschy: ”Alla har så mycket gott att säga om Leksand”

Leksands nyförvärv Gracen Hirschy, 23,  som förra säsongen representerade Djurgården. Ser framemot att återvända till Sverige och att spela i SDHL, det berättade hon om på klubbens hemsida.

– Alla har så mycket gott att säga om Leksand. Jag ser fram emot att få uppleva allt på plats.

Amerikanskan inledde förra säsongen som assisterande tränare på Aurora University, utanför Chicago. Och fick när säsongen var över en förfrågan att ansluta till Djurgården som spelare och tog den.

– Jag glömmer aldrig min första träning, då tränaren förklarade övningar på svenska. Jag bara skrattade för mig själv, haha. Men på slutet kunde jag faktiskt, med hjälp av mina lagkompisar, förstå tillräckligt många ord för att förstå övningarna. Jag trivdes väldigt bra i Sverige och ser fram emot att komma tillbaka.

Hur beskriver du dig själv som spelare?

– Jag är en väldigt offensiv back. En kreativ spelfördelare som jobbar över hela isen.

Ditt mål med säsongen?

– Jag hoppas självklart kunna hjälpa mitt lag till att vara med i toppen av SDHL och min ambition är även att utvecklas mycket som spelare. Vid sidan av isen är ett mål att lära mig mer svenska.

På fem matcher i grundserien blev det tre poäng (2+1) och i slutspelet blev hon poänglös. Sedan tidigare har Leksand även värvat backen Samantha ”Sam” Hanson från Djurgården.

Du gillar kanske också...